Aρχείο ετών
νέα
πρόγραμμα
ομάδες-οδηγοί
βαθμολογία

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

Kεντρική Σελίδα  / Formula 1  / Νέα  / Αρθρο

Ο Whitmarsh θα παραμείνει πρόεδρος της FOTA 20/12/2010 5:16 μμ

O διευθυντής της McLaren, Martin Whitmarsh αναμένεται να παραμείνει στην προεδρία του συνδέσμου των ομάδων, της FOTA και για το 2011, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Η επίσημη ανακοίνωση για την ταυτότητα του προέδρου της FOTA καθώς και τους επικεφαλής του τεχνικού και του αγωνιστικού επιτελείου για τη χρονιά του 2011, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις πρώτες εβδομάδες του καινούργιου ετους.

Ο Whitmarsh ανέλαβε την προεδρία της FOTA φέτος, διαδεχόμενος τον πρόεδρο της Ferrari, Luca di Montezemolo. Aρχικά, η πρόθεση της FOTA ήταν να αλλάζει χέρια η προεδρία κάθε σεζόν, ωστόσο, οι υποψήφιοι για το «αξίωμα» αυτό μπορούν να προέρχονται μονάχα από ομάδες που έχουν κερδίσει έστω και ένα πρωτάθλημα.

Το Σεπτέμβριο προέκυψαν αρκετές φήμες όσον αφορά τον πιθανό αντικαταστάτη του Whitmarsh, ωστόσο η FOTA έκανε πολύ καλή δουλειά φέτος υπό την προεδρία του Βρετανού, συντάσσοντας, πέραν άλλων, και μια αναθεωρημένη συμφωνία περιορισμού εξόδων.

Άλλος ένας παράγοντας που ώθησε τις ομάδες να διατηρήσουν τον Whitmarsh ως πρόεδρος, είναι το γεγονός ότι ο Ross Brawn (επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου), ο οποίος παρουσιαζόταν ως ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους αντικαταστάτες του συμπατριώτη του, δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει αυτό το ρόλο.
Φ.Λ.
fab@4troxoi.gr